Prachtig hippisch complex te koop bij Nederlandse grens

Prachtig hippisch complex te koop bij Nederlandse grens

4122 Zijderveld, Netherlands
€1.995.000

Prachtig hippisch complex te koop bij Nederlandse grens

4122 Zijderveld, Netherlands
€1.995.000
Property Size: 11,360 m²
Outdoor arena
Primary living accommodation
Tack room
Walker

Uniek in zijn soort, zowel door de centrale ligging als het complete karakter van deze grandioze gemoderniseerde woonboerderij met geschakelde paardenstal. De woonboerderij is gelegen in Zijderveld onder de stad Utrecht en is voorzien van een riante woonkamer met vide, woonkeuken, kantoorruimte, badkamer en 3 ruime slaapkamers. Verder op het perceel de geschakelde paardenstal met 4 schitterende luxe boxen, 2 buitenstallen, separate was- /poetsplaats met solarium, berging en opvoelbox, buitenrijbaan 20x40m., longeercirkel, trainingsmolen, hooischelf, veldschuur, ruime serre en volwaardig appartement v.v. een woonkamer met vide, woonkeuken, bijkeuken, slaapkamer en ruime badkamer. Het geheel is gelegen op ruim 1,1 hectare eigen grond met weidegrond en schitterende tuin rondom met natuurvijver.

Woning

De woonboerderij heeft een open ligging en is gelegen aan een rustige weg. Via deze weg zijn de 2 opgangen te benaderen. Opgang I komt uit bij het appartement, opgang II bij de woonboerderij. Het perceel is aan de voorzijde voorzien van hekwerk en volledig omsloten door watergangen. Het perceel en de achtergelegen faciliteiten zijn perfect bereikbaar via de verharding die over het perceel loopt.

De woonboerderij uit 1875 is in 2015 verbouwd en heeft hierbij zijn karakteristieke eigenschappen behouden. Zowel de boerderij als stal zijn voorzien van een rieten dak. De woning is voorzien van dubbele beglazing en wordt verwarmd via de centrale verwarming. Aan de voorzijde van de woning zijn de schitterende authentieke kozijnen met stormluiken te bewonderen, tevens de voordeur met toegang tot de centrale hal.

Indeling
Begane grond
De centrale hal met garderobe geeft toegang tot de badkamer op de begane grond en de kantoorruimte. De badkamer is voorzien van een hoek bad met waterjets, inloopdouche, toilet, dubbel wastafelmeubel en vloerverwarming. De ruime kantoorruimte is gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van een schitterende houten sierschouw. Via deze kantoorruimte is de opkamer met bedstede (slaapkamer), de woonkeuken en de ruime living te vinden.
De woonkeuken (2015) is voorzien van een tegelvloer, eetgedeelte met sierhaard, keukenopstelling met kookeiland, vaatwasser, inbouwoven, inbouwmagnetron, dubbele spoelbak en bergruimte. Via de keuken is de ruime living te vinden.

De sfeervolle living heeft een antieke tegelvloer met parket. In de living is een nostalgische schouw aanwezig met haard en de vide zorgt voor een open ruimte. Via de woonkamer zijn de grote kelder, hal aan de achterzijde, de stallen en via de vaste trap de 1e verdieping te bereiken.

1e verdieping
De overloop op de eerste verdieping loopt parallel aan de vide in de woonkamer en geeft toegang tot de 2 ruime slaapkamers. Slaapkamer I is gelegen aan de voorzijde van de woning en v.v. van een inbouwkast, bergruimte en badkamer met toilet met wastafel. Deze badkamer is makkelijk uit te breiden. De authentieke houten spanten zijn zichtbaar gemaakt voor een warme uitstraling. Slaapkamer II heeft dezelfde uitstraling en is gelegen aan de achterzijde van de woning.

Paardenstal
De paardenstal is vanuit de living te bereiken. Achter de woning aan de zijkant van de stal is een binnenplaats gerealiseerd met verharding, tuin en hekwerk. Een breed looppad loopt vanaf de oprit naar de ingang van de stal. Via deze dubbele deur met buitenluiken zijn ook de paardenboxen te bereiken. De stal is voorzien van een traditioneel rieten dak tot aan de nok toe opgetrokken. Net zoals in de woning is de authentieke dakconstructie zichtbaar. In de paardenstaal zijn 3 ruime elegante paardenboxen en een ponystal aanwezig (gegalvaniseerd met hardhouten panelen). Tussen de stallen een breed beklinkerd looppad en aan de achterzijde een keukenblok met spoelbak. In de stal is verwarming en ventilatie aanwezig.

Rondom de woning is een heerlijke tuin met natuurvijver aanwezig met meerdere terrassen en zitjes. Rechts van de woning ligt een looppad met kiezels naar de serre en achterzijde van de stal. De serre van 72m2 heeft een buitenterras met hottub en binnen de mogelijkheid van een zwembad op de verharding.

Appartement
Het appartement is met zijn eigen opgang en tuin een volwaardige wooneenheid. De voordeur bevindt zich aan de linkerzijde van het gebouw en komt uit in de bijkeuken waar tevens de Cv-ketel te vinden is.Naastgelegen is de ruime badkamer met toilet, inloopdouche en wastafelmeubel. Via de badkamer is de lange gang te bereiken naar de slaapkamer, separaat toilet met wastafel, keuken en deur naar buiten.
De slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van het appartement en heeft uitzicht over de achtertuin en de weides. Ook de woonkeuken met eetgedeelte heeft een grote raampartij, gericht op de achterzijde. De keuken is voorzien van een dubbele rvs-spoelbak, vaatwasser, kookeiland met inductie kookplaat en afzuiging en opbergkasten.
Via de keuken is de ruime woonkamer van ca. 43m2 te bereiken. De woonkamer is tot de nok toe opgetrokken en voorzien van dakramen voor veel lichtinval. De vide loopt door tot boven de woonkeuken.
Aansluitend aan het appartement is bergruimte van ca. 20m2 gerealiseerd met afdak. Achter het appartement is een fraaie tuin met tuinhuis en terras aanwezig met uitzicht over de achtergelegen weides.

Share:

Buy Now Pay Later
Price *
Interest Rate *
Period (months)
Down Payment
Monthly Payment -
Total Interest -
Total Payments -
ID: 5822
Published: April 13, 2022
Views: 231
Member since 12 months

Send Message

Send a message
© 2022 Equivox.be - part of BVDW BV - design by Brandingpro.be. All rights reserved.