Karaktervolle hoeve te Vechmaal

Vechmaal, 3870 Heers, Belgium
€749.000

Karaktervolle hoeve te Vechmaal

Vechmaal, 3870 Heers, Belgium
€749.000
Bedrooms:
-40
Bathrooms:
2
Property Size:
23,000 m²
Forest
In het pittoreske Vechmaal, deelgemeente van Heers, vinden we in een rustig gelegen dreef de U- vormige hoeve terug. We bevinden ons in het zuiden van het mooie Limburg. Vlakbij de hoeve liggen heel wat wandelroutes en toeristische trekpleisters. De verbindingswegen naar Borgloon, Tongeren, Waremme, Luik en de E40 zijn vlot te bereiken.

De mooie authentieke hoeve, met een 17de eeuws poortgebouw, is in laat- gotische stijl met renaissance-elementen en een originele traptoren opgetrokken.

De Ferrariskaarten (1771-1777) geven de oudste exacte weergave van de hoeve. Zij is dan reeds U-vormig. De aansluitende stallen werden gerenoveerd in 1988 en omgebouwd tot een woning met respect voor al de authentieke elementen. De hoeve staat geïnventariseerd als bouwkundig erfgoed, maar is niet geklasseerd als monument.

Op de benedenverdieping vallen onmiddellijk de hoge plafonds met de originele wit gekalkte bakstenen, muren en gewelven op. Een groot aantal oorspronkelijke elementen van de stallen zijn behouden in elke ruimte.

Vanuit de leefruimte beneden is er een toegang tot het woongedeelte op de eerste verdieping, maar ook naar de binnenkoer. Op de benedenverdieping is er een ruimte met de nutsvoorzieningen die dienst doet als kelder/berging en is er een badkamer met wc en inloopdouche. Op de eerste verdieping, het woongedeelte van de hoeve, is de afwerking uitgevoerd met respect voor de authenticiteit van de hoeve.

ALLE INFO

Share:

Location

Buy Now Pay Later

Price *

Interest Rate *

%

Period (months) *

Down Payment

Monthly Payment

-

Total Interest

-

Total Payments

-

ID: 5862
Published: May 11, 2022
Views: 103
Member since 7 months

Send Message

Call Support:

Email:

Address:

© 2021 Equivox.be - part of Equ.Media BV - design by Brandingpro.be. All rights reserved.