Ferme a vendre à Journet (86290) (France)

Ferme a vendre à Journet (86290) (France)

Ferme a vendre à Journet (86290) (France)

Property Size: 603,154 m²
Forest
Primary living accommodation
Secondary living accommodation
Charmante eigendom in midden Frankrijk op 60ha te Journet (tussen Tours en Limoges)

Deze charmante eigendom bevindt zich in Frankrijk in Journet, gemeente in in het Franse departement Vienne. Het ligt tussen Limoges en Tours. De dichtstbijzijnde luchthaven is deze van Poitiers-Biard, op ca. 50 km. De eigendom heeft een vlotte verbinding naar invalswegen zoals de N147. Op ca. 10 km bevindt zich Montmorillon. Het plaatsje staat bekend om zijn prachtige oude centrum, waar talloze boekenwinkels te vinden zijn. Montmorillon wordt dan ook beschouwd als een waar boekenplaatsje en de lokale markt met streekeigen producten vindt daar elke woensdagvoormiddag plaats. 

De eigendom zelf strekt zich uit over een gebied van ca. 60 hectare waarvan ca. 5ha vijver, enkele hectaren bos en 54ha akkerland. Het domein omvat twee woningen, verschillende bijgebouwen, waarin ondermeer 12 paardenstallen zijn ondergebracht.

Vandaag is het domein in gebruik als fokkerij van herten. Er zijn verschillende grote weides, die omheind zijn tot 1.90m hoog met rastergaas en schrikkeldraad en aldus ook geschikt voor het houden van paarden. Door de 2 natuurlijke vijvers is er ook steeds voldoende water aanwezig op het domein. 

De oude woning omvat 2 keukens, 4 slaapkamers en 2 badkamers, waarvan één met douche en één met douche en ligbad. De gerenoveerde woning omvat een keuken, een slaapkamer en badkamer met douche.

Verder bevinden zich verschillende bijgebouwen op de eigendom, voornamelijk gaat het over twee schuren en een houten stal. De houten stal meet 25m x 25m. In de houten stal zijn 7 paardenstallen ondergebracht en in de schuur aanpalend aan het huis zijn er 5.

De gronden zijn vrij van pacht voor verkoop.

Door zijn klimatologische condities (25° in de zomer overdag en 5° in de winter, quasi nooit vriestemperaturen), is deze eigendom zeer geschikt voor het houden van paarden of andere dieren. 

Wil u liever herten houden, dan bestaat de mogelijkheid om het hertenbestand over te nemen. Ook de machinerie is inbegrepen in de koopprijs.

Als je van de natuur, rust en het prachtige Frankrijk houdt, is deze eigendom iets voor u!

Verdere interesse? Bekijk dan zeker onderstaand filmpje, waar u een prachtig zicht krijgt over het domein.

Share:

ID: 5722
Published: January 29, 2022
Views: 268

Send Message

Send a message
© 2022 Equivox.be - part of BVDW BV - design by Brandingpro.be. All rights reserved.